Home is where the cat is! Vervolg

15 november 2019 0 Door Bewustco-ouder

Nadat Spetter er niet meer was, wilde ik een maatje vinden voor Druppel en aangezien ik al jaren een Britse Korthaar fan was heb ik toen een Brit aangeschaft. Shady een mooie driekleur poes. Ook ging ik niet veel later samenwonen en kwam er een 3e kat bij, namelijk Fygaro. In 2008 werd Shady zwanger en werd in juli haar zoon Mexx geboren. Mexx was een super aanhankelijke kater en eigenlijk een soort van 2e Spetter. Tegelijk met hem kwam er nog een poesje bij (ik had namelijk inmiddels een cattery) Kyra. Ook een driekleur poesje en super lief. We hadden dus ineens 5 katten, best wel veel, maar ik vond het heerlijk! Toen deze relatie ook uitging en mijn ex eigenlijk alleen maar zijn Fygaro mee kon nemen bleef ik achter met 4 katten. Dit is niet lang goed gegaan, want ik verhuisde naar een kleiner huisje die echt veel te klein was voor 4 katten en mijzelf. Dus ik heb toen met pijn in het hart een ander huisje gevonden voor Shady en Kyra.

Mexx is in zijn korte leven eigenlijk altijd ziek geweest. Het begon met niesziekte die hij gewoon chronisch had, maar waarvoor hij geen medicijnen of iets dergelijks had. Vervolgens kreeg hij een jaar later voor de eerste keer blaasgruis. Daarvoor is hij vaak bij de dierenarts geweest en op het laatst was hij zelfs een plaskater. Dan wordt de urinebuis van een kater verwijderd. De blaasgruis bleef gewoon terugkomen, ondanks een streng dieet. Hij heeft ook 2x een hevige oorontsteking gehad, een longontsteking (stel je voor hij was een binnenkat) en uiteindelijk begaven zijn nieren het. Ik vond dat het genoeg was geweest voor hem en heb hem begin 2017 laten inslapen. Toevallig genoeg (of niet?) maar 1 dag later dan Spetter 11 jaar daarvoor. Spetter op 10 januari 2006 en Mexx op 11 januari 2017.

Druppel heeft hem nog lang gemist, overal waar ik heenging in mijn kleine huisje volgde ze mij, wat heeft ze die tijd de boel bij elkaar gemiauwd, ze kwam mij ook opzoeken en werd een stuk aanhankelijker, eigenlijk heeft Mexx al die jaren de aandacht opgeëist. Om deze reden heb ik destijds besloten dat er geen andere kat bij zou komen. Ze vond het prima in haar eentje, er zou ook genoeg veranderen de komende tijd, want na 15 jaar Zwolle ging ik in juli van dat jaar verhuizen naar Amsterdam.

Fast forward naar vandaag. Vandaag is de laatste dag dat Druppel in mijn huis is (in mijn leven blijft ze wel). Ik heb besloten na weken van wikken en wegen dat Druppel een ander huisje verdiend. Een huisje waar ze aandacht krijgt en waar er goed voor haar gezorgd wordt. Ze gaat naar A. toe, dus dat is fijn, ze blijft binnen familie en ik zie A. best wel vaak. Nog een reden dus voor mij om daar te komen! Het lukt mij namelijk niet meer. Met 2 kinderen in mijn eentje opvoeden, mijn huishouden, mijn eigen lijf waar ik veel pijn aan heb en haar ziekte er nog bij. Het is gewoon allemaal teveel. Daarbij komt dat Druppel eigenlijk niet zo gek is op de kinderen, ze zijn veel te druk en dat wordt alleen nog maar erger de komende jaren. Als de kinderen er zijn dan is Druppel er niet. En dat is eigenlijk ook gewoon ronduit zielig. Vanaf morgen heb ik dus geen kat meer om mij heen en dat is na 25 jaar even wennen. Tegelijkertijd is het ook een opluchting, het is goed zo.